13:00

OAFF

Referat: Skogså IF - OAFF

Borta på Åvallen besegrar OAFF Skogså med 2-0 (1-0)
OA inleder bra och har några chanser att spräcka nollan tidigt i halvleken men Skogså klarar av alla attacker. Efter tio minuter skadas Danne Mäki och vi tvingas till ommöbleringar i laget. Under senare delen av halvleken blir Skogså mer offensivt men skapar ändå inga större lägen. I den 40:e minuten tar Jocke Larsson sig in i straffområdet och fälls. Domaren pekar på straffpunkten. Fram stegar Hector Garcia och bredsidar säkert in bollen till ledning 1-0, vilket också blir paussiffrorna. Ledningen är ganska rättvis i en relativt jämn första runda.

Andra halvlek blir också väldigt jämn och inledningsvis skapas inga större målchanser, Vårt bästa läge kommer efter ca en halvtimme när Adam dribblar förbi siste försvararen och skottet går centimetrar utanför stolpen. Skogså har också ett riktigt bra läge när en boll in i vårt straffområde styrs på något och Kotten tvingas till en jätteräddning där han styr bollen till hörna. Skogså ökar trycket under slutkvarten och i den 82:a minuten resulterar det i en straffspark. Straffen slås ganska hårt och nära stolpen men Kotten chansar rätt, når bollen med fingrarna och styr den till hörna - för övrigt Kottens tredje straffräddning i höst. Räddningen var av yppersta klasss då straffen var både hård och välplacerad. OAFF som spelat tight i försvaret får några kontringslägen och i slutminuten blir Joel Hiltunen ren mot målvakten - Joel dribblar sig förbi målisen som fäller Joel och matchens tredje straffspark är ett faktum, samtidigt får målvakten syna det röda kortet.
Hector Garcia kliver fram och sätter säkert straffen till slutresultatet 2-0.

Sett över 90 minuter vinner OAFF knappt men rättvist i en tuff tillställning med mycket fysiskt spel. I OAFF som inte nådde upp till den klass man visat under hösten går dom extra plussen till Kotten i målet som åter blev matchvinnare med två riktigt kvalificerade räddningar. Backlinjen var jämn och höll nollan för femte matchen i rad - extra plus till Mikael Krekula.
På mittfältet var det en hård kamp med mängder av tuffa närkamper. Hector Garcia avgör matchen med två kyliga straffsparkar och var bra i övrigt också. Johan Svanlöv var inblandad i en massa hårda närkamper och vann dom flesta. Jocke Larsson var också framgångsrik i det mesta och Adam Zingmark var stark i huvudspelet och även nära att sätta en boll. I Skogså plussar vi för målvakten Niklas Väppling och forwarden Mathias Bergqvist.
Domare Ulf Fahlman hade en besvärlig match och var inte lika bra som han brukar

Laget: Kotten - Liam, Palo, Kero, Micke K - John, Mäki, Johan S, Jocke - Hector, Joel